Hyndai mjerka Hrvatsku, pregovori već 2 mjeseca

Izvor: Capital.ba, 05.Dec.2018, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hyndai mjerka Hrvatsku, pregovori već 2 mjeseca

ZAGREB, Jedan od vodećih proizvođača automobila u svijetu, južnokorejski Hyndai, razmatra mogućnost pokretanja proizvodnje u Hrvatskoj. To je informacija koja je Jutarnjem listu potvrđena iz vladinih krugova, u kojima kažu da južnokorejski automobilski div pokazuje interes za ulaganjima u Hrvatsku i analizira mogućnost investiranja. Razgovori o tome, kažu upućeni, vode se već dva mjeseca. U ovom trenutku još nije poznato kolika bi bila vrijednost Hyndai govornici lista, Hyndai bi kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << lokaciju najvjerovatnije odabrao područje Varaždina, na kojem već postoje kompanije koje rade za automobilsku industriju, te bi proizvodio gotov proizvod – automobile, a ne samo delove. Ako se južnokorejski automobilski div zaista odluči na takvu investiciju, ona bi za Hrvatsku bila od velikog značaja jer bi otvorila veliki broj novih radnih mjesta, dodatno pospješila izvoz, a zemlju bolje pozicionirala na investicionoj mapi. Privlačenje automobilske industrije u Hrvatsku jedan je od ciljeva Vlade. Pojedine kompanije u Hrvatskoj već proizvode dijelove za svjetsku autoindustriju, a Hrvatska ima i proizvodnju električnih automobila. Prema zvaničnim podacima, hrvatska autoindustrija zapošljava 2.861 radnika, a prosečna bruto plata u njoj je 1.073 evra. Riječ je o izvozno orijentisanoj industrijskoj grani, čiji je udio u hrvatskom izvozu 4,7 odsto. B92

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Hyundai mjerka Hrvatsku, pregovori već 2 mjeseca

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Dec.2018

Jedan od vodećih proizvođača automobila u svijetu, južnokorejski Hyundai, razmatra mogućnost pokretanja proizvodnje u Hrvatskoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.