Hvala Bogu za Britaniju bez evra

Izvor: B92, 03.Okt.2011, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hvala Bogu za Britaniju bez evra"

Mančester -- Britanski ministar finansija Džordž Osborn pozvao je evrozonu da ojača svoje banke, kao i da donese jasne odluke u vezi sa Grčkom i da ih se drži.

Osborn je rekao da je "finansijskom fondu evrozone potrebna maksimalna moć, a evrozona treba da ojača svoje banke i da okonča sve spekulacije tako što će odlučiti šta da radi sa Grčkom i zatim se drži te odluke".

Britanski ministar finansija je naveo da evro nije bio dobra ideja od samog početka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dodaju da su "naši evropski susedi ne razmišljajući o posledicama uveli evro".

"Kako su mogli da veruju da zemlje poput Nemačke i Grčke mogu da koriste istu valutu, kad one imaju veoma različite privrede, a nemaju mehanizam za prilagođavanje. Ljudi će još dugo posle ovoga govoriti 'Hvala Bogu što Britanija nije uvela evro'", istakao je Osborn.

On je dodao kako Britanija želi da kriza u evrozoni bude što pre rešena.

"Britanija nije imuna na svu tu nestabilnost. Razrešenje dužničke krize u evrozoni bi bio najveći podsticaj rastu poverenja koji bi ove jeseni mogao da se dogodi Britaniji", ocenio je Osborn.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Osborn: Evrozona treba da ojača banke

Izvor: Economy.rs, 03.Okt.2011

Britanski ministar finansija Džordž Osborn pozvao je danas evrozonu da ojača svoje banke, kao i da donese jasne odluke u vezi sa Grčkom i da ih se drži.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.