Huawei više nego udvostručio prodaju smartphon-a u Kini

Izvor: Kamatica.com, 27.Jul.2015, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei više nego udvostručio prodaju smartphon-a u Kini

Kineski proizvođač smartfona Huawei više je nego udvostručio prodaju pametnih telefona na domaćem tržištu tokom prvog plugodja ove godine. U Kini, gde ta grupa prodaje većinu svojih telefona, prodaja smartfona povećana je za 124 odsto u vrednosti, objavio je danas Rojters.

To je omogućilo Huaveju, inače četvrtom najvećem proizvođaču mobilnih uređaja na svetu, da poveća srednju prodajnu cenu svojih telefona na 222 dolara u prvom tromesečju ove godine u odnosu na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << 128 dolara godinu dana ranije, objavljeno je iz istraživačke kompanije IDC.

Rast prodaje Huawei-a u Kini u suprotnosti je sa rezultatima kineske elektronske firme Sjaomi, čiji je prihod u prvom polugodju ove godine prvi put opao u odnosu na prethodnih šest meseci, ukazujući na zasićenost tržišta.

Globalna prodaja smartfona u Kini opala je prvi put za šest godina u prvom tromesečju ove godine, pokazalo je istraživanje IDC-a objavljeno u maju.

Nastavak na Kamatica.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.