Huawei: Odluka Švedske o 5G opremi bez osnova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2020, 11:25

Huawei: Odluka Švedske o 5G opremi bez osnova

Kompanija Huavei je iznenađena i razočarana zbog odluke švedske Uprave za telekomunikacije, kojom je faktički zabranjeno korišćenje 5G opreme te kompanije u Švedskoj.

U odgovoru na odluku Švedske o uslovima učešća operatera na 3.5 Ghz i 2.3 GHz aukcijama, koja faktički predstavlja zabranu korišćenja 5G opreme te kompanije, Huavei navodi da su oni privatna komercijalna kompanija u stoprocentnom vlasništvu svojih zaposlenih.

"Ne postoji nijedan osnov za navode >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da Huawei predstavlja bilo kakvu bezbednosnu pretnju. Smatramo da je isključivanje kompanije Huavei zasnovano na neosnovanoj pretpostavci, te da je nepravedno i neprihvatljivo", saopštila je ta kompanija.

Dodaje se da je za 20 godina poslovanja u Švedskoj, kao i više od tri decenije postojanja u više od 170 zemalja širom sveta, nije evidentiran ni jedan veći bezbednosni incident.

"Kompanija Huavei nikada nije prouzrokovala ni najmanju pretnju švedskoj sajber bezbednosti, a neće ni ubuduće. Isključivanje kompanije Huavei neće doprineti sigurnosti švedske 5G mreže. Pre će doći do ozbiljnog ometanja konkurencije i inovacija", ocena je te kompanije.

Huawei će proceniti efekat odluke a izražava nadu da će švedska Vlada preispitati odluku u duhu poštenog i otvorenog tržišta kakvo je uvek podržavala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Huawei o odluci Švedske: Isključivanje zasnovano na neosnovanoj pretpostavci

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2020

Kompanija Huawei je saopštila da je iznenađena i razočarana zbog objave švedske Uprave za telekomunikacije o uslovima učešća operatera na 3.5 Ghz i 2.3 GHz aukcijama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.