Hrvatski Atlantik kupio Droga-Kolinsku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2010, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski "Atlantik" kupio "Droga-Kolinsku"

KOPAR -

Slovenački holding "Istrabenz" prodao je svoju podružnicu za prodaju hrane "Droga Kolinska" hrvatskoj "Atlantik grupi" za 382 miliona dolara, saopštila je danas slovenačka kompanija.

Kako je prenela agencija STA, "Istrabenz" na ovaj način pokušava da skupi novac za izvlačenje iz teške finansijske krize.

Ugovor o prodaji 95 odsto udela u slovenačkoj kompaniji za proizvodnju hrane potpisan je juče, navodi se u saopštenju, izdatom danas preko Ljubljanske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << berze.

"Istrabenz" je dobio veliki broj ponuda za kupovinu "Droge", a hrvatska grupacija je bila najboljio ponuđač. Očekuje se da transakcija bude završena do kraja godine.

Prodaja "Droga Kolinske" je deo plana za restrukturisanje "Istrabenza", koji se bori da se izvuče iz duga od 500 miliona evra, pošto je proglasio nesolventnost krajem aprila prošle godine.

Nova kompanija imaće prodaju vrednu 650 miliona evra i 4.300 zaposlenih, čime će postati jedna od najvećih prehrambenih kompanija u jugoistočnoj Evropi.

"Atlatnik grupa", poznati hrvatski proizvođač hrane za sportiste, već je vlasnik poznatih brendova "Cedevita" i "Dijetfarm".

Kupovinom "Droiga Kolinske" dodaće im i "Barkafe" i "Grand kafu", "Koktu" i "Smoki".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.