Hrvatske kompanije traže 30 mesara iz Srbije

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Jul.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatske kompanije traže 30 mesara iz Srbije

BEOGRAD - Mladi u Srbiji hoće da rade, i prijavljuju se za sezonske poslove, ali ipak je trenutno mnogo veća ponuda i postoje zanimanja za kojim je stalna potreba.

Kako su rekle Breda Milić, direktorka OZ "Bulevar" i Aleksandra Poverenović, menadžer ljudskih resursa OZ "Sat" gostujući u emisiji "Jutro sa Natašom" na TV Prva, treba pre svega da se poklope mnogi uslovi da bi se imala kompletna slika.

Preko omladinske zadruge mogu da rade svi od 15 do 30 godine. Članarine >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << se kreću od 300 dinara, a postoji i osiguranje.

Kada je o samim poslovima reč, stiče se utisak da su zaposleniji ljudu u Beogradu u odnosu na unutrađnjost zemlje, ali to je zbog bolje ponude koju prestonica nudi, kažu one.

Trenutno se najviše traže zanatlije, ali naše radnike traže i firme iz inostranstva:

"Traže iz Hrvatske, nedostaje nekih radnika i nama i njima. Nedostaju najviše mesari, zavarivači, zanatlije...“, kaže Breda.

Kako je rekla, jedna hrvatska kompanija tražila je 30 mesara iz Srbije, ali nisu imali nijednog da pošalju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.