Hrvatska ne kupuje BiH erlajnz

Izvor: B92, 19.Jun.2012, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska ne kupuje BiH erlajnz

Ministarstvo saobraćaja demantovalo je informacije da je hrvatski nacionalni prevoznik Kroacija erlajnz zainteresovan za kupovinu u aviokompaniji BiH erlajnza.

"Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture može da potvrdi da Kroacija erlajnz nije pokazala interesovanje za kupovinu 49 odsto akcija BiH erlajnza", pišu mediji.

Hrvatska avio kompanija Kroacija erlajnz nalazi se u procesu rekonstrukcije i preispitivanja novog poslovnog modela kojim se želi osigurati održivo poslovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preduzeća i snažniji uticaj na tržištu u regionu, saoštili su iz ministarstva.

Podsetimo, regionalni mediji su pozivajući se na izvore bliske kompaniji sa sedištem u Sarajevu, objavili kako je CA zainteresovana za kupovinu 49% bosanskohercegovačke avio kompanije.

Po tim navodima hrvatska kompanija pokazala je interesovanje za BiH erlajnz nakon što je Turkish Airlines nedavno i zvanično objavio da prekida partnerstvo sa ovom kompanijom BiH raskidajući ugovor s vlastima Federacije BiH koje nisu ispunile dogovorene obaveze.

Predsednik Nadzornog odbora BiH erlajnz Goran Jovanović potvrdio je da se jedna regionalna avio kompanija zanima za kupovinu manjinskog paketa akcija, ne otkrivajući o komu se radi.

"Situacija u regionu je veoma teška. Sve aviokompanije prijavljuju gubitke. BH Airlines već pregovara sa dve kompanije koje su zainteresovane za buduće partnerstvo, a jedna od njih je i avio kompanija iz zemlje regiona ", rekao je Jovanović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatska ne kupuje BiH erlajnz

Izvor: Capital.ba, 19.Jun.2012

ZAGREB, Ministarstvo saobraćaja demantovalo je informacije da je hrvatski nacionalni prevoznik Kroacija erlajnz zainteresovan za kupovinu u aviokompaniji BiH erlajnza. 'Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture može da potvrdi da Kroacija erlajnz ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.