Izvor: B92, 11.Jul.2009, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Na "Jatu" sva odgovornost

Zagreb -- Hrvatska je spremna da sa Srbijom rešava sva otvorena pitanja u vazdušnom saobraćaju, izjavila je portparolka hrvatskog Ministarstva saobraćaja Marina Halužan.

Kao jedno od otvorenih pitanja od izuzetne važnosti za Hrvatsku, ona je navela ustupanje vazdušnog prostora Srbije pri sletanju na aerodrom u Osijeku i navela da to "ograničava dalji razvoj odnosa dve države u vazdušnom saobraćaju".

Halužanova je navela da "Jat ervejz” snosi isključivu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovornost za prodaju karata na letovima od Beograd do Dubrovnika bez saglasnosti hrvatske Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Kako je rekla portparolka, zbog neregulisanih odnosa u vazdušnom saobraćaju između Hrvatske i Srbije nije bilo moguće "Jatu" odobriti letove za celu sezonu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.