Hotelijeri na mukama zbog franka

Izvor: B92, 07.Maj.2015, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hotelijeri na mukama zbog franka

Švajcarski hotelijeri počinju da osećaju negativne posledice jakog franka, u martu je broj noćenja smanjen 7,4 odsto na godišnjem nivou.

Pad noćenja u martu oštetila je švajcarske hotelijere za tri miliona franaka, prenosi Federalni biro za statistiku (OFS).

Najviše je smanjen broj stranih turista i to u planiskim centrima, prenosi švajcarski list 24 sata. Broj noćenja stranaca u Švajcarskim hotelima je smanjen je 8,3 odsto na 1,6 miliona noćenje.

Istovremeno broj noćenja domaćih turista je pao za 6,3 odsto na 1,4 miliona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jak franak, slabije hotelijerstvo

Izvor: Kamatica.com, 07.Maj.2015

Švajcarski hotelijeri počinju da osećaju negativne posledice jakog franka, u martu je broj noćenja smanjen 7,4 odsto na godišnjem nivou...Pad noćenja u martu oštetila je švajcarske hotelijere za tri miliona franaka, prenosi Federalni biro za statistiku (OFS)...Najviše je smanjen broj stranih...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.