Holandski poreznici: Prostitutke, dolazimo

Izvor: S media, 12.Jan.2011, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandski poreznici: Prostitutke, dolazimo

Holandska vlada je upozorila prostitutke, koje reklamiraju svoje čari na prozorima slavne "crvene četvrti" u Amsterdamu, da će im u posetu, i to poslovnu, doći poreznici - u situaciji kad država kreše budžet i smanjuju joj se prihodi.

Prostitucija cveta u Amsterdamu od prve decenije 17. veka, kada je Holandija bila jedna od najvećih pomorskih sila, i od tih vremena mornari lutaju gradskom lukom u potrazi za dobrim provodom u pauzi između dve plovidbe.

PDV >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i na prostitutke

Ova zemlja, članica Evropske unije legalizovala je prostituciju 2000. godine, ali se od predstavnica najstarijeg zanata na svetu tek sada zahteva da počnu da plaćaju porez na prihod.

Pravo je vreme da prostitutke "pokažu više privrženosti prema obavezama", rekla je portparolka nacionalne poreske službe Janeke Ferhegen.

S obzirom na teška vremena, protest je izrazilo tek nekoliko boraca za prava prostitutki, ali u Holandiji su, svejedno, mnogi skeptični u pogledu primenjivanja poreskih pravila na industriju u kojoj se sve plaća na ruke.

Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Holandski poreznici: Prostitutke, dolazimo, kriza je

Izvor: Blic, 12.Jan.2011

Holandska vlada je upozorila prostitutke, koje reklamiraju svoje čari na prozorima slavne "crvene četvrti" u Amsterdamu, da će im u posetu, i to poslovnu, doći poreznici - u situaciji kad država kreše budžet i smanjuju joj se prihodi. ..Ova zemlja, članica Evropske unije, legalizovala je prostituciju...

Nastavak na Blic...

Holandija uvodi porez na prostituciju

Izvor: Danas, 12.Jan.2011

Holandska vlada je upozorila prostitutke, koje reklamiraju svoje čari na prozorima slavne „crvene četvrti“ u Amsterdamu, da će im u posetu, i to poslovnu, doći poreznici, u situaciji kad država kreše budžet, dok joj se prihodi smanjuju. Prostitucija cveta u Amsterdamu od početka 17. veka,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.