Holanđani u Savi prave brodove

Izvor: B92, 19.Apr.2013, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holanđani u "Savi" prave brodove

Brodogradilište "Sava" u Mačvanskoj Mitrovici, koje je godinama u stečaju, prodato je holandskoj kompaniji "Bišagos Invest" za 1,8 miliona evra.

Ta kompanija posluje u Beogradu od 2007.godine, a od 2008.godine sarađuje veoma uspešno sa beogradsakim brodogradilištem, koje je obnovljeno je i opremljeno savremenim mašinama i alatima.

Cena od 192 miliona dinara po kojoj je prodato brodogradilište „Sava“ je iznad 50 odsto njegove procenjene vrednosti. Narednih dana očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se uplata celokupnog iznosa od strane holandske kompanije.

Kompanija "Bišagos Invest“ specijalizovana je za izgradnju putničkih i turističkih brodova, a u brodogradilištu "Sava“ zaposliće više od stotinu radnika, koji su, od kako je to brodogradilište u stečaju, svakodnevno putovali na posao u beogradsko brodogradilište.

Kako se očekuje, u Sremskoj Mitrovici će se od 2015. godine izgrađivati kompletno opremljeni brodovi, a do tada će se proizvoditi manja plovila i uređivati i opremati brodogradilište, piše novosadski Dnevnik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.