Hleb uskoro skuplji 10 do 15 odsto

Izvor: B92, 07.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hleb uskoro skuplji 10 do 15 odsto

Beograd -- Knjigovodstvena vrednost Elektroprivrede Srbije procenjena je na 6,7 milijardi evra, objavila je ta kompanija.

EPS u saopštenju nije precizirao na koji način je za tri godine vrednost EPS-a povećana skoro za polovinu

Elektroprivreda Srbije saopštila je danas da je knjigovodstvena vrednost kapitala te kompanije na početku ove godine procenjena na 6,7 milijardi evra, što je za 44 odsto veća vrednost nego 2004. godine.

Novu procenu vrednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kapitala uradili su konsultantska firma Artur D Litl (Arthur D. Little), Entel i oko 350 stručnjaka EPS-a, a tokom 10 meseci procenjivana je vrednost nepokretnosti, postrojenja i opreme EPS-a i privrednih društava, čiji je ta kompanija osnivač.

Procena je, u skladu sa međunarodnim računovodstvenim standardima, međunarodnim standardima za procenu i međunarodnim standardima za finansijsko izveštavanje, rađena po dve metode, čiji su rezultati testom profitabilnosti upoređeni, čime se došlo do „fer vrednosti", kazao je predsednik Stručnog tima Vojislav Škundrić.

Na taj način, kako je istakao, došlo se do uvećanja knjigovodstvene vrednosti za 44 odsto u odnosu na vrednost pre procene.

„Pre tri godine smo rekli da možemo da uvećamo vrednost EPS-a i da EPS ne sme da se rasprodaje a sada smo dokazali da je to moguće", izjavio je generalni direktor kompanije Vladimir Đorđević i dodao da srpska elektroprivreda može da postane profitabilna firma i značajan „igrač" na regionalnom tržištu električne energije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vekna do 40 dinara

Izvor: Večernje novosti, 07.Mar.2008

Do kraja marta hleb će u pogonima Beogradske pekarske industrije i "Klasa" poskupeti za 10 do 15 odsto, jer su troškovi proizvodnje, pre svega, sirovina, porasli za isti procenat. Poskupljenje od 15 odsto pravda se višim cenama brašna i energenata

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.