LEPA VEST: Hleb sava ipak neće poskupeti!

Izvor: Kurir, 20.Mar.2013, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEPA VEST: Hleb sava ipak neće poskupeti!

Ministar trgovine Rasim Ljajić i predsednik Udruženja unije pekara Zoran Pralica postigli dogovor o produženju uredbe, po kojoj će cena hleba ostati ista do kraja septembra

BEOGRAD - Lepa vest.

Uredba o obaveznoj dnevnoj proizvodnji i prometu 40 odsto hleba „sava“ od brašna tip 500, koja ističe krajem marta, biće produžena za još šest meseci. Tako će maksimalna cena ove vrste hleba ostati 48,5 dinara.

Naime, Zoran Pralica, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << udruženja Unije samostalnih pekara, i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić juče su doneli odluku po kojoj se cena hleba neće menjati do septembra.

- Ministar Rasim Ljajić i ja postigli smo dogovor o produženju uredbe koja se odnosi na hleb tako da on neće poskupeti bez obzira na povećanje cena struje i energenata - kaže Pralica.

Najviša obračunata marža koja je deo veleprodajne cene vekne težine 500 grama ne može biti veća od dva odsto, a trgovačka zarada na maloprodajnu cenu ograničena je na najviše šest odsto.

(D. T.)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Hleb "sava" neće poskupeti do septembra

Izvor: Studio B, 20.Mar.2013

Cena hleba tipa "sava" neće se menjati do septembra pošto će važnost uredbe o tome, koja ističe krajem marta, biti produžena za još šest meseci...Predsednik Udruženja unije samostalnih pekara Zoran Pralic izjavio je da je sa ministrom trgovinre i telekomunikacija Rasimom Ljajićem postigao dogovor...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.