Haradinaj: Takse odmah; Šahin: Revanšizam

Izvor: B92, 21.Nov.2018, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Takse odmah; Šahin: Revanšizam

Odluka o povećanju taksi na robu iz Srbije za 100 odsto stupa na snagu odmah, kaže Ramuš Haradinaj. Agim Šahin otvoreno kaže da je reč o - revanšizmu.

Institucije su obavezne da je sprovode, rekao je Haradinaj.

Ova odluka je, prenela je prištinska Gazeta ekspres, doneta nakon, kako se navodi, "kampanja koju Srbija vodi prema državnom vlasništvu Kosova, i predstavlja prepreku za članstvo (Kosova) u međunarodnim organizacijama".

"Ova odluka stupa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na snagu odmah, a institucije su obavezne da je odmah sprovedu", rekao je Haradinaj novinarima nakon sednice vlade.

Predsednik kosovske Agencije za biznis Agim Šahin izjavio je da odluka vlade tzv. Kosova o povećanju takse na robu iz centralne Srbije predstavlja "direktan izraz revanšizma" Prištine prema Beogradu, koji, kaže, blokira kosovske proizvode.

Šahin je za prištinski portal Telegrafi rekao da u ovoj situaciji treba naći alternativu za uvoz, te da bi to mogle biti Albanija, Makedonija ili neka druga zemlja sa kojom Priština ima saradnju.

Vlada tzv. Kosova je najpre 6. novembra odlučila da se takse na uvoz robe iz centralne Srbije povećaju za 10 odsto, a danas su one povećane za 100 odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KRVNIK HARADINAJ ZAPRETIO: Odluka o povećanju taksi stupa na snagu odmah!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2018

Odluka o povećanju taksi na robu iz centralne Srbije za 100 odsto, koju su danas donele privremene prištinske institucije, stupa na snagu odmah, a institucije su obavezne da je sprovode, rekao je Ramuš Haradinaj. ..Odluka o povećanju taksi na robu iz centralne Srbije za 100 odsto, koju su danas...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.