Hapšenja zbog lažnih vesti o kvalitetu vode u Beogradu

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Jun.2018, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja zbog lažnih vesti o kvalitetu vode u Beogradu

BEOGRAD - Policija je, po nalogu Višeg tužilaštva, uhapsila F. J. (42) i B. C. (39) zbog sumnje da su izazivali paniku i nered, odnosno zbog sumnje da su širili lažne informacije o kvalitetu vode za piće u Beogradu.

Sumnja se da su F. J. i B. C. na društvenim mrežama širili lažnu informaciju da "u naredna dva dana vodu u Beogradskom vodovodu ne treba koristiti za piće, jer se u vodu greškom prosuo metan, pun kancerogenih čestica" i na taj način izazvali uznemirenost >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i paniku gradjana, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 sati i protiv njih je podneta krivična prijava.

Inače, uhapšeni B. C. je zaposlen u MUP, saopštilo je to Ministarstvo.

Po nalogu Višeg tužilaštva biće podnete krivične prijave protiv još šest osoba, zbog sumnje da su počinili isto krivično delo.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Počela hapšenja zbog lažnih vesti o kvalitetu vode u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2018

Policija je, po nalogu Višeg tužilaštva, uhapsila F. J. (42) i B. C. (39) zbog sumnje da su izazivali paniku i nered, odnosno zbog sumnje da su širili lažne informacije o kvalitetu vode za piće u Beogradu...Sumnja se da su F. J. i B. C. na društvenim mrežama širili lažnu informaciju da "u naredna...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.