HBIS: Rekordna prodaja, sledi ulaganje u opremanje Železare

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2017, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HBIS: Rekordna prodaja, sledi ulaganje u opremanje Železare

Kineska HBIS grupa u Srbiji, koja je vlasnik železare u Smederevu, saopštila je da je posle godinu dana poslovanja u Srbiji dostigla rekordnu prodaju finalnih čeličnih proizvoda i ostvarila dobre finansijske rezultate od prodaje.

U saopštenju se navodi da je tokom 2017. kompanija zauzela drugo mesto na listi najvećih srpskih izvoznika, a da je planirano da u drugoj godini poslovanja u proizvodnu opremu i objekte bude uloženo oko 150 miliona dolara.

Kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za pola godine od preuzimanja železare u junu prošle godine u tehnologiju i modernizaciju pogodna uloženo je 140 miliona dolara i "zaustavljen je trend sedmogodišnjih gubitaka".

"Rezultat toga je porast proizvodnje gvožđa, čelika i finalnih proizvoda od čelika za oko 55 odsto i u decembru 2016. prvi put je ostvaren profit", navodi se u saopštenju.

HBIS grupa (HBIS GROUP Serbia Iron & Steel)  zvanično je preuzela upravljanje poslovanjem železare u Smederevu 30. juna 2016, a pri potpisivanju kupoprodajnog ugovora, 18. aprila 2016. dato je obećanje da će ovu fabriku učiniti najkonkurentnijom železarom u Evropi.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.