Gužve zbog reprograma duga za struju

Izvor: RTS, 29.Nov.2013, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve zbog reprograma duga za struju

Gužve na šalterima za naplatu struje su velike jer se za reprogram čekao poslednji dan koji zvanično ističe sutra. Upravo zbog toga EPS je tražio da sve distribucije povećaju broj šaltera za taj posao, a zahteve će primati i u nedelju.

Iako rok za reprogram duga za struju ističe sutra, 30. novembra, većina distribucija će primati zahteve i u nedelju, saznaje RTS. Zbog velikih gužvi, koje ne jenjavaju proteklih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dana, EPS je tražio da sve distribucije povećaju broj šaltera za taj posao.

Čitava godina protekla je u reprogramu dugova, ali su mnogi građani čekali baš poslednji dan da obezbede plaćanje starog duga na rate. U redovima se čeka i po nekoliko sati.

Ukupan stari dug privrede i domaćinstava bio je oko 78 milijardi dinara. Polovinu te sume duguju građani, a reprogramom je do sada naplaćeno 20 odsto potraživanja. U poslednjoj sedmici reprograma, interesovanje je i najveće.

"Iako je reprogram trajao tri i po meseca, beležimo gužve ovih dana na šalterima. Stoga smo poslali uputstvo distribucijama da svima koji žele da potpišu reprogram, to i omoguće", kaže Željko Marković, direktor Direkcije za distribuciju u EPS-u.

Prema njegovim rečima, pojedine distribucije će raditi i sutra i prekosutra, i svi kupci koji predaju zahtev moći će da sklope reprogram.

"Znači, ukoliko ne sklope sutra ili prekosutra, ali zahtev predaju, moći će u toku sledeće sedmice da sklope reprogram", kaže Marković.

Iz EPS-a poručuju da oni koji ne sklope sporazum o otplati duga na rate već u decembru, ući će u proces prinudne naplate, a ako to ne bude moguće, sledi tužba i sudski postupak.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gužve zbog reprograma duga za struju

Izvor: Studio B, 29.Nov.2013

Gužve na šaleterima za naplatu struje su velike jer rok za reprogram ističe danas. Zbog toga je EPS tražio da sve distribucije povećaju broj šaltera za taj posao, a i produžiće primanje zahteva i u nedelju...Čitava godina protekla je u reprogramu dugova, ali su mnogi građani čekali baš poslednji...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.