Gugl priprema verziju Krom-a za kompanije

Izvor: S media, 15.Mar.2010, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl priprema verziju "Krom"-a za kompanije

"Gugl" je objavio da priprema verziju svog operativnog sistema "Krom" za kompanije koji bi trebalo da se pojavi na tržištu 2011. godine.

Ta verzija će se razlikovati od osnovne jer će obuhvatiti odredjene upravljačke funkcije, preneli su francuski elektronski mediji.

"Gugl" je saopštio i da će svi ultraprenosivi računari - "netbukovi" - isporučeni sa operativnim sistemom "Krom", sadržati TPM (Trusted Platform Module) čip, razvijen u pogonima kompanija TCG >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << (Trusted Computing Group).

TPM čip, namenjen pre svega tržištu profesionalne elektronike, omogućuje bezbednost aplikacija koje lokalno funkcionišu.

Odredjen broj proizvodjača, medju kojima su HTC, "Del" i "Kanonikal", već su pokazali interesovanje za "Krom".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.