Gubitak srpske privrede 90 milijardi dinara

Izvor: Glas javnosti, 09.Jun.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gubitak srpske privrede 90 milijardi dinara

BEOGRAD - Zaustavljen je pad profitabilnosti srpske privrede, izjavila je danas registrator finansijskih izveštaja i podataka o bonitetu pri Agenciji za privredne registre Ružica Stamenković.

Ona je navela da je ukupan gubitak srpske privrede u 2010. godini iznosio 90 milijardi dinara i za 12,2 odsto je manji nego u 2009.

Na konferenciji za novinare, Stamenković je rekla da je prošle godine više od 51.000 preduzeća u Srbiji pozitivno poslovalo, oko 31.000 njih je poslovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sa gubicima, dok više od 7.000 preduzeća nije iskazalo poslovni rezultat.

Stamenković je navela pet najvećih "gubitaša" u 2010. godini i to su "Železnice Srbije" sa gubitkom od 17 milijardi dinara, "Ju es stil" sa 15 , "Velefarm" sa 12 , "VIP mobajl" sa 11 i "Petrohemija" iz Pančeva sa gubitkom od 5,5 milijardi dinara.

Među pet najuspešnijih kompanija u 2010. godini, Stamenković je nabrojala Naftnu industriju Srbije (NIS) sa dobitkom od 16,5 milijardi dinara, "Telekom Srbija" sa 15,5 milijardi, PTT saobraćaja Srbija sa oko pet milijardi dinara, "Tarket" iz Bačke Palanke sa dobiti od oko četiri milijarde i "Tigar" iz Pirota sa oko tri milijarde dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.