Gubili smo milione, sada ćemo da zarađujemo

Izvor: B92, 27.Sep.2015, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gubili smo milione, sada ćemo da zarađujemo"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da izgradnjom kompleksa “Beograd na vodi” počinje nova epoha za Beograd i Srbiju.

“Ovo je veliki dan za nas jer smo o nečemu razmišljali i sanjali da sprovodimo u delo i obeležiće novu epohu, novi Beograd i Srbiju, kao što su to svojevremeno drugi infrastrukturni objekti u Beogradu - Mostarska petlja, Palata Albanija I druge”, kazao je Vučić za B92 uoči postavljanja kamena temeljca za izgradnju “Beograda na vodi”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Vučić je kazao da se već sada vide prvi efekti realizacije projekta “Beograd na vodi”, iako izgradnja još nije počela jer ceo prostor sada izgleda neuporedivo bolje jer tu više nije smetlište, nema groznih baraka i olupina od brodova.

“Već danas izgleda divno, a prava velika gradnja počinje i pre tri dana smo potpisali ugovor za izgradnju hotela ‘W’, za izgradnju najlepše evropske zgrade, lepše od one u Barseloni”, naveo je Vučić.

Na konstataciju da ima puno kritika na deo ugovora o izgradnji “Beograda na vodi” koji se tiče zemljišta, Vučić je kazao da kod nas postoji jedna vrsta straha i negativnog odnosa prema svemu I pojasnio da zemljište nije prodato već je dato u zakup na 99 godina.

“Zemljište nije u svojini nego u zakupu, mi to zemljište nismo ni imali u zakupu, sve što je 70 godina vredelo nula dinar sada vredi mnogo”, kazao je srpski premijer.

Vučić je naveo da prva faza igradnje predviđa ulaganja od 350 miliona evra, dok je ukupno predviđeno da vrednost investicije iznosi 3,5 milijarde evra.

“To je ogroman novac, naši partneri su platili 20 miliona evra i renovirali zgradu Geozavoda, možda je to najlepša zgrada u Beogradu sada. Naše je da ponudimo zemljište u zakup i imaćemo 32 odsto profita. Gubili smo milione a sada ćemo da zarađujemo”, kazao je on.

Govoreći o ugovora za Beograd na vodi, Vučić je kazao da je ugovor toliko dobar, bolji nego što smo očekivali da možemo da dobijemo.

Na pitanje ko će plaćati penale ako izgradnja objekata bude kasnila, Vučić je kazao da će plaćati vlasnici srazmerno kapitalu, ali i istakao da je nama u interesu da gradimo što brže da bismo više zaradili.

Vučić je govoreći o dinamici izgradnje naveo da će prvo biti gotove dve stambene zgrade, da izgradnja tornja počinje u decembru, a potom I hotela “W”, i najavio da će za nekoliko dana biti potpisan ugovor za izgradnju još jednog velikog hotela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.