Grujić: Otkup 300 tona mleka u prahu ne rešava problem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grujić: Otkup 300 tona mleka u prahu ne rešava problem

SUBOTICA - Generalni direktor subotičke mlekare Dušan Grujić je izjavio danas da odluka Direkcije za robne rezerve da interveniše otkupom 300 tona mleka u prahu od mlekara u Srbiji je nedovoljna podsticajna mera za mlekare.

On je komentarišući odluku Vlade Srbije koja je naložila Republičkoj direkciji za robne rezerve da interventno otkupi 300 tona domaćeg mleka u prahu, rekao da to nije rešenje, jer samo subotička mlekara na zalihama ima 700 tona mleka u prahu, a dnevno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proda oko 80.000 litara. Prema njemu beogradski "Imlek" ima veće zalihe od njih, oko 1.400 tona, a cela mlekarska industrija oko 3.000 tona mleka u prahu.

"Problem sa mlekom će se smiriti samo u slučaju da država iz robnih rezervi otkupi bar 2.000 tona mleka u prahu. Država takođe mora da naloži da se kupuje domaće mleko u prahu i u tom slučaju će i subotička mlekara odustati od zatvaranja otkupnih stanica", kazao je direktor Grujić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.