Grčki parlament nije izabrao predsjednika države

Izvor: Capital.ba, 29.Dec.2014, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki parlament nije izabrao predsjednika države

ATINA, Poslanici grčkog parlamenta danas nisu izabrali novog predsjednika države u završnoj rundi glasanja, što otvara put raspisivanju prijevremenih izbora. Ovakav razvoj situacije mogao bi da poremeti međunarodni program isplate finansijske pomoći ovoj zemlji. Jedini kandidat za predsjednika, bivši evropski komesar Stavros Dimas, nije dobio neophodnih 180 glasova da bi postao šef države. Za njega je glasalo 168 poslanika, odnosno isti broj kao u drugom krugu glasanja. Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << grčkom zakonu, u ovoj situaciji moraju biti raspisani opšti izbori. Radikalna ljevičarska stranka Siriza, koja želi nove pregovore o sporazumu o finansijskoj pomoći i mjerama štednje, ima značajnu podršku građana, pokazuju ankete, ali njena prednost je umanjena u posljednjih nekoliko sedmica. Premijer Antonis Samaras pozvao je poslanike tokom vikenda da podrže Dimasa, ali je odbio da pruži ustupke i rekao da je uvjeren da će pobijediti na izborima, koji će morati biti održani početkom februara.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Vanredni izbori u Grčkoj

Izvor: VOA, 29.Dec.2014

Grčki premijer Antonis Samars sazvao je prevremene izbore u Grčkoj za 25. januar, nakon što parlament nije izabrao predsednika ni u današnjem, trećem krugu glasanja...Samaras je u televizijskom obraćanju rekao da Grčka ne može da gubi vreme i pozvao javnost da ga podrži na predstojećim izborima...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.