Grčke investicije dve milijarde €

Izvor: B92, 18.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčke investicije dve milijarde €

Beograd -- Grčke firme su u Srbiju od 1996. do 2006. godine uložile dve milijarde evra, objavilo Helensko poslovno udruženje.

Grčke kompanije su uložile značajna sredstva u različite oblasti i prisutne su u brojnim sektorima, od bankarstva i telekomunikacija do prehrambene industrije, industrije šećera, cementa i turizma, rekao je predsednik tog udruženja Stefanos Vafidis.

Vafidis, koji je generalni direktor "Koka kola HBC Srbija", kazao je da su osim ulaganja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poboljšani i trgovinski odnosi izmedu dve zemlje, napominjući da je ukupan trgovinski promet između Grčke i Srbije u 2006. godini dostigao oko 300 miliona evra.

On je kazao da je posebno ponosan na činjenicu da grčke kompanije u Srbiji trenutno zapošljavaju više od 25.000 ljudi.

Na skupu povodom tri godine rada tog udruženja, Vafidis rekao da grčke kompanije "veruju u perspektivu i budući razvoj Srbije" i da su spremne da podele iskustvo pridruživanja Evropskoj uniji, kako bi pomogli i u jednostavnoj i lakoj tranziciji na putu ka evropskim integracijama.

Helensko poslovno udruženje osnovano je 2004. godine i ima 20 članova-osnivača, koji predstavljaju 50 odsto grčkog kapitala uloženog u Srbiji. Upravni odbor se sastoji od predstavnika kompanija Nacionalna banka Grčke, Alfa banka, Koka kola HBC, Metal gloub i Veropulos.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.