Gradonačelnica: Ništa nije u našim rukama

Izvor: Beta, 15.Jan.2014, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnica: Ništa nije u našim rukama

SMEDEREVO, 15. januara 2014. (Beta) - Lokalna samouprava u Smederevu ne može da reši probleme radnika Želvoza koji traže isplatu zaostalih zarada i povezivanje radnog staža, izjavila je u sredu gradonačelnica Jasna Avramović.

Nakon upada oko 400 radnika Želvoza u zgradu gradske skupštine, prilikom čega su se sukobili i sa policijom, Avramović je agenciji Beta rekla da zahtevi radnika "nisu upućeni na pravu adresu, jer ništa nije u rukama" lokalne vlasti.

"Mi (gradska >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << vlast Smedereva) ne možemo da im isplatimo otpremnine, niti da isplatimo zaostale zarade, niti da overimo knjižice, niti da povežemo radni staž. Svi njihovi zahtevi treba da budu upućeni Ministarstvu privrede i to je mesto na kome treba da se reše njihovi problemi", navela je Avramović.

"Radnici su nasilno ušli u Skupštinu, ali ne znam šta od nas očekuju. Ono što je lokalna samouprava do sada radila, i danas, i juče, i prekjuče je komunikacija sa ministarstvima", navela je gradonačelnica.

Avramović je dodala da su se radnici žalili da nisu na spisku za otpremnine i da je ona na to pozvala sekretara Ministarstva privrede i dobila odgovor da dokumentacija iz Želvoza nije potpuna i da je sa mnogo grešaka.

"Bili su jedna od prvih firmi koja je obaveštena da će se isplaćivati otpremnine i da treba do 31. decembra da upotpune dokumentaciju, a to nisu uradili" rekla je gradonačelnica.

Radnici fabrike Želvoz u Smederevu su na silu upali u zgradu Skupštine Smedereva, sukobivši se pri tome sa policijom.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.