Građani shvatili, menjali evre za štednju u RSD

Izvor: B92, 07.Nov.2017, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Građani shvatili, menjali evre za štednju u RSD"

Beograd -- Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković izjavila je da su od aprila pojačani pritisci na jačanje dinara, a razlog je veće interesovanje za ulaganja u Srbiju.

"Od aprila meseca imamo kontinuirani pritisak na jačanje dinara kroz priliv stranih direktnih investicija, priliv portfolio investicija, jačanje poverenja u dinar i Srbiju kao investicionu destinaciju", rekla je Tabaković na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Ona je dodala da je država imala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veću ponudu evra od tražnje i da je u poslednjoj nedelji zabeležen trend da se podiže štednja i kupuju dinari, što pokazuje da su građani shvatili da je isplativije ulagati i štedeti u dinarima.

Tabaković je rekla i da je u prva tri kvartala priliv po osnovu doznaka iznosio dve milijarde evra, što je uobičajen iznos, na nivou prethodne tri godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.