Građani besplatno mogu ispraviti tehničke greške u katastru

Izvor: B92, 11.Nov.2023, 13:50

Građani besplatno mogu ispraviti tehničke greške u katastru

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da građani ukoliko primete tehničku grešku u katastru nastalu prekucavanjem, mogu besplatno da je otklone.

Kako se navodi, ukoliko se greška otkrije u roku od osam dana od njenog nastanka građani mogu da podnesu žalbu i greška se odmah u samoj službi ispravlja, dok se za greške koje se primete nakon dužeg vremenskog perioda, podnese zahtevi za ispravku putem elektronske usluge ePrimedbe na sajtu RGZ.

Naglašava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da su obe opcije potpuno besplatne i ne zahtevaju angažman advokata ili geodetske organizacije i u skladu su sa zakonskim regulativama.

"Ovo je besplatan, transparentan i efikasan proces koji omogućava građanima da ostvare svoja prava izuzetno brzo, odnosno da reše svoje administrativne probleme bez ikakvih troškova", navodi se.

RGZ ističe da su tehničke greške u katastru nastale prekucavanjem skoro pa nemoguće i na nivou su statističke greške, ali ukoliko se ipak pojave, građani imaju mogućnost da reaguju odmah nakon njihovog otkrivanja potpuno bespatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.