Gradi se industrijska mega-luka, najveća u Južnoj Americi FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 17.Avg.2020, 18:03

Gradi se industrijska mega-luka, najveća u Južnoj Americi FOTO/VIDEO

Prezidente Kenedi -- Brazil gradi veliki lučki kompleks kako bi olakšao trgovinu sa Azijom, koja je njegovo glavno tržište.

To će biti najmodernija luka Južne Amerike kada se otvori krajem 2023. godine.

Objekat na 1.800 hektara, nazvan Porto central, nalazi se u gradu Prezidente Kenedi (Presidente Keneddy) u jugoistočnoj državi Espirito Santo, na granici sa susednom državom Rio de Žaneiro.

Generalni direktor Porto centrala Hoze Marija Novaes pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kineske kompanije da se pridruže projektu i koriste luku, piše Raša tudej, prenosi Biznis info.

"Azija, posebno Kina, je najveći trgovinski partner Brazila, a za ovaj međunarodni trgovinski tok potrebni su veliki brodovi koji sada mogu da pristanu u malo brazilskih luka. U Brazilu je malo luka sposobnih za utovar i istovar velikih svetskih brodova i to je prednost projekta Porto central: mogućnost primanja najvećih svetskih brodova, u svakoj klasi, na svaki lučki terminal", kazao je Novaes.

Luka će imati niz terminala, unutrašnji kanal s postepenim smanjenjem dubine vode za brodove koji uplovljavaju, kao i 13 pristaništa za brodove sa tečnim teretom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BRAZIL GRADI NEVIĐENU MEGALUKU: Najmoderniji lučki kompleks u Južnoj Americi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2020, 08:25

Najveći brodovi na planeti trebalo bi da počnu da koriste najmodernija pristaništa od 2023. godine..Brazil gradi veliki lučki kompleks kako bi olakšao trgovinu sa Azijom, koja je njegovo glavno tržište. Kada bude otvorena krajem 2023. godine, to će biti najmodernija luka u Južnoj Americi...Objekat...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.