Grad u Srbiji u kom je nezaposlenost sve manja

Izvor: B92, 02.Okt.2018, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad u Srbiji u kom je nezaposlenost sve manja

Paraćin -- U opštinu Parćin petu godinu zaredom smanjuje se broj nezaposlenih i od 2013.godine ih je manje za 1.221, izjavio je predsednik opštine Saša Paunović.

Nezaposlenih je 2013. godine, prema podacima Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ), bilo 8.775, 2016. godine 8.018, a ove godine, u avgustu, 7.554 lica, precizirao je Paunović.

On je na konferenciji za medije, povodom Dana opštine, istakao da je "ove godine na evidenciji NSZ manje nezaposlenih nego >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lane u isto vreme, i pored činjenice da je Srpska fabrika stakla krajem prošle godine otpustila značajan broj radnika".

Paunović je istakao da je "smanjenje nezaposlenosti jedna od glavnih aktivnosti malih i srednjih preduzeća opštine poslednjih pet godina".

"Od okončanja svetske ekonomske krize 2013. godine, u Paraćinu je izdata 71 građevinska dozvola za potrebe 65 preduzeća. Ova preduzeća su izgradila ili grade objekte za poslovanje i proizvodnju ukupne površine 54.993 kvadratna metra", rekao je Paunović.

To je prostor kao nekadašnja "Štofara" i sadašnja "Staklara" zajedno, objasnio je Paunović.

"Samo 80 lokalnih preduzeća koje sam ove godine, s predstavnicima Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj posetio i koja šire poslovanje, otvaraju 286 novih radnih mesta", rekao je Paunović.

On je napomenuo da "u ovaj broj radnih mesta nije uračunato zapošljavanje koje sprovodi kompanija "Rimaster" iz Švedske i nemačka trgovinska kompanija "Lidl".

Opština će i dalje izlaziti u susret zahtevima investitora "jer je otvaranje radnih mesta prioritet", zaključio je Paunović.ž

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nezaposlenost u Nišu smanjena za 30 odsto

Izvor: B92, 02.Okt.2018

Broj nezaposlenih u Nišu ove godine je za devet odsto manji nego lane, a više od 30 odsto manji u odnosu na 2014. godinu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.