Grad Pirot priprema Plan kapitalnih investicija do 2021.

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2017, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Pirot priprema Plan kapitalnih investicija do 2021.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić izjavio je danas da se veoma ozbiljno krenulo sa Planom kapitalnih invesicija grada do 2021. godine i da je cilj da se u tom periodu realizuje više kapitalnih infrastrukturnih projekata nego u prethodnom petogodišnjem periodu, kada ih je bilo 35.

"Do sada je već identifikovano 130 projekata koji bi mogli da se realizuju", rekao je Vasić posle sastanka u Gradskoj upravi sa saradnicima, direktorima javnih preduzeća, predstavnicima odborničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << grupa u Gradskoj skupštini.

On je dodao da predloge za dalji razvoj grada mogu da upute i građani Pirota i to na mejl pki@pirot.rs.

Vasić je podsetio da je na osnovu aktuelnog Plana kapitalnih investicija od 2010. do 2015. godine realizovano 35 velikih kapitalnih projekata u gradu, a da je urađeno ukupno 70 projekata."To smo radili uz podršku USAID programa. Grad Pirot realizovao je 35 velikih infrastrukturnih projekata, među kojima su izgradnja zatvorenog bazena, rekonstrukcija Malog i Golemog mosta, rekonstrukcija mosta ‘’Gazela’’, izgradnja novog mosta na takozvanon ‘’drugom ringu, potpuna rekonstrukcija parka na Šetalištu Kale kraj Nišave…”, rekao je Vasi.

On je dodao da je to bila dobra osnova da planiraju i budžet grada i planove javnih preduzeća.

"Sada pripremamo plan kapitalnih investicija za od 2017. do 2021. godine. Ovo nije rezultat izborne godine za lokalne samouprave, već želimo da strateški pristupimo razvoju grada u narednom periodu. Od svih javnih preduzeća, odbornika i drugih subjekata tražili smo da dostave predloge za Plan kapitalnih investicija. Pozivamo i sada javnost da predlože projekte, otvoreni smo za sve predloge", rekao je Vasić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.