Gračanica : Protest srednjoškolaca zbog odluke suda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2021, 14:36

Gračanica : Protest srednjoškolaca zbog odluke suda

Uz povike "Hoćemo pravdu" i parole "Hoćemo mir, ovo je bio momački hir" oko 50 srednjoškolaca danas je ponovo izrazilo podršku pritvorenim mladićima u centru Gračanice.

“To su naša braća, drugari. Naravno, svako odgovara za svoje postupke, ali ne u ovolikoj meri, zbog toga smo danas ovde”, kaže Katarina Milenković.

“Nadam se da ćemo ovim protestom uspeti da ublažimo kaznu, jer oni ovo nisu zaslužili”, navodi Milica Jovanović.

“Ja kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sportista znam da našim drugarima nije mesto u pritvoru, nego na terenima i u učionicama”, mišljenja je Milica Maksimović.

“To je bila čarka između dva drugara, mislim da je nepravedno to sto je otišlo toliko daleko što se i politika umešala”, objašnjava Damjan Joksimović.

Slobodan Stanisavljević trener KIK Boks kluba istakao je na protestu da je deci mesto na sportskim terenima a ne u pritvoru.

“Želimo da skrenemo pažnju javnom mnjenju, tužilaštvu i sudijama da se sa decom ovako ne postupa”, rekao je Stanisavljević.

Advokati pritvorenih mladića podneli su žalbu na ovakvu odluku suda, a protesti će, kako je najavljeno, biti nastavljeni i narednih dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.