Gorenju za celu godinu tek 100.000€

Izvor: B92, 03.Feb.2015, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorenju za celu godinu tek 100.000€

Slovenačko Gorenje ostvarilo je prošle godine prihod od 1,24 milijarde evra, dobit iz poslovanja (EBIT) od 40 miliona evra i neto dobit oko 100.000 evra.

Iako je to znatno bolje nego u 2013. godini, očekivanja ipak nisu ispunjena zbog pada prodaje na ruskom i ukrajinskom tržištu u lanjskom poslednjem kvartalu, kažu u tom koncernu.

"Poslovanje su obeležile zahtevne i neisvesne prilike u Ukrajini i Rusiji, a poslednji kvartal i pad prodaje uz deprecijaciju ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rublje", objavilo je Gorenje na sajtu Ljubljanske berze, uz ocenu da će prilike na tim tržištima uticati i na poslovni rezultat u ovoj godini, prenosi Seebiz.

Zbog takvih poslovnih okolnosti, poslovnim planom Gorenja za ovu godinu predviđen je prihod od 1,22 milijarde evra, ili 20 miliona evra manje nego lani.

Planirano smanjenje prihoda ponajviše je uzrokovano očekivanim smanjenjem rasta prodaje na ruskom tržištu, što će biti prvi put nakon deset godina uzastopnog rasta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.