Gorenje u aprilu odlučuje o Valjevu

Izvor: B92, 19.Mar.2012, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorenje u aprilu odlučuje o Valjevu

Valjevo -- Krajem aprila biće doneta odluka o tome kada će slovenačka kompanija Gorenje početi izgradnju nove fabrike u tom Valjevu.

Gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević kaže da će tada konačno biti poznato da li će, i pod kojim uslovima, Gorenje graditi još jednu fabriku rashladnih uređaja u Valjevu.

Jakovljević je prošle sedmice boravio u Sloveniji i u Velenju je s rukovodstvom Gorenja razgovarao o poslovnim planovima slovenačke kompanije u Valjevu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />On je rekao da će lokalna samouprava brzo izdati lokacijsku dozvolu i sve što je neophodno za početak izgradnje, čim Gorenje donese odluku o izgradnji novog pogona.

Sredinom februara memorandum o izgradnji fabrike frižidera i zamrzivača u Valjevu, u koju će biti investirano 20 miliona evra i koja će zaposliti 400 radnika, potpisali su potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović i član Uprave Gorenja Branko Apat.

Kalanovićeva je tada najavila da će država dati podsticaje za taj projekat u vrednosti do 20 odsto ukupne investicije.

Apat je kazao da je nova fabrika deo strategije razvoja Gorenja do 2015, te da bi nova fabrika, na oko 20.000 kvadrata, trebalo da bude završena za godinu i po dana.

Gorenje je ranije na 99 godina zakupilo 4,81 hektara zemljišta, za 180 miliona dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.