Izvor: B92, 07.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godina izgubljena za investicije

Beograd -- Institut za tržišna istraživanja (IZIT) ocenio je danas da je 2007. u Srbiji izgubljena za investicije.

IZIT ocenjuje da bi se eventualni efekti rada nove vlade na ekonomiju mogli osetiti tek u sledećoj godini. Saradnik IZIT-a Saša Đogović objasnio je na konferenciji za novinare da bi vlada, ako bude formirana do 14. maja, do kraja godine uspela da utvrdi pravce i pripremi teren za sledeću poslovnu godinu.

"Ako se vlada i formira, ona može da uslovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pad nekomercijalnog rizika, da odredi strateške pravce i pripremi teren za privlačenje investicija u sledećoj godini i da se vidi šta će biti sa Nacionalnim investicionim planom", rekao je on.

Đogović je kazao da je anketa IZIT-a pokazala da privrednici sve manje veruju u formiranje nove vlade i kreatore ekonomske politike.

On je procenio da bi tokom jeseni moglo da dođe do većeg pada vrednosti dinara prema evru.

Đogović je ocenio da će Narodna banka Srbije uspeti da do kraja godine održi inflaciju u projektovanom okviru od četiri do osam odsto, ali i upozorio da pritisak na rast cena vrši veliki i nerealan rast zarada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.