Gigant iz vremena SFRJ ide u stečaj

Izvor: B92, 28.Nov.2019, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gigant iz vremena SFRJ ide u stečaj

Čačak -- Privredni sud u Čačku otvorio je postupak stečaja nad holding kompanijom d.o.o. "Jugoprevoz" sa sedištem u ovom gradu zbog prezaduženosti.

Za stečajnog upravnika imenovana je Agencija za licenciranje upravnika RS u Beogradu, a poverioci su pozvani da u roku od četiri meseca prijave svoja potraživanja.

Ovo je, verovatno, početak kraja nekadašnjeg saobraćajnog giganta iz doba SFRJ, koji danas nema nijednog zaposlenog, i uvod u novi sudski postupak, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali uz mnoštvo zagonetki iz prethodnog doba koje je veoma teško raščlaniti.

U monografiji "Auto-prevoz" (1977) koja se danas čuva u Zavičajnom odeljenju Gradske biblioteke u Čačku, Rina nalazi podatke da je ta kuća u 1976. godini prevezla čak 90 miliona putnika i da je do kraja navedene godine po Zakonu o udruženom radu morala da je preraste u SOUR (složena organizacija udruženog rada), pod nazivom "Jugoprevoz".

Tih dana preduzeće je imalo 800 autobusa sa 50.000 sedišta, 350 kamiona i 5.000 radnika u Srbiji s pokrajinama, Crnoj Gori i BiH.

Kako se raspala Jugoslavija to se dogodilo i "Jugoprevozu", pa su usledila odvajanja i preregistracije preduzeća.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gigant Jugoprevoz iz vremena SFRJ ide u stečaj

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Nov.2019

​ČAČAK - Privredni sud u Čacku otvorio je postupak stečaja nad Holding kompanijom doo "Jugoprevoz" zbog prezaduženosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.