Generalni direktor Železnica Srbije podneo ostavku

Izvor: Večernje novosti, 20.Feb.2019, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalni direktor Železnica Srbije podneo ostavku

Izvršni odbor Železnica Srbije je u januaru 2015. godine izabrao Stojčića za generalnog direktora kompanije i to je bilo prvi put da je čelni čovek srpskih železnica izabran na javnom konkursu Generalni direktor predzeća "Železnice Srbije a.d" Miroslav Stojičić podneo je ostavku, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.Stojičić je uputio dopis Vladi Srbije, Ministarstvu, kao i predsedniku Skupštine "Železnice Srbije a.d." >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u kome ih obaveštava da podnosi ostavku.Pročitajte još: Startovao novi red vožnje na srpskim prugamaOn navodi i da se njegov mandat završio zaključno sa 17. januarom ove godine.Podseća da je na dužnost generalnog direktora stupio pre četiri godine konkursnim rešenjem i navodi da je njegov mandat "bio i ostao uslovljen problemima koji onemogućavaju dalju realizaciju procesa restrukturisanja železnickog sektora, bar iz pozicije brojnim činiocima suženog delovanja moje službe".Kao razloge za podnošenje ostavke između ostalog navodi neusaglašenost Statuta Železnice Srbije a.d. da Zakonom o javnim preduzećima, nemogućnost raspolaganja imovinom Železnice Srbije, blokadu žiro računa u iznosu od 767 700 313, 92 dinara.U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tanjugu je rečeno da se preduzeće "Železnice Srbije a.d" ne bavi upravljanjem železnickim projektima i infrastrukturom na železnici već nasleđenim dugovima srpskih železnica i imovinom.Takođe kažu da su ti procesi pri kraju i da se ispunjavaju uslovi za gašenje tog preduzeća.Inače, srpske železnice su ranije podeljene na četiri preduzeća: Infrastruktura železnice Srbije, Srbijavoz, Srbijakargo i Železnice Srbije a.d.Stojičić je na ovu poziciju postavljen 17. januara 2015. godine.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Šef Železnica: Zašto sam dao otkaz

Izvor: B92, 20.Feb.2019

Generalni direktor Železnica kao razloge za podnošenje ostavke između ostalog navodi neusaglašenost statuta, nemogućnost raspolaganja imovinom, blokadu računa...Generalni direktor predzeća "Železnice Srbije" Miroslav Stojičić podneo je ostavku, potvrđeno je i u Ministarstvu građevinarstva,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.