Gašić: Kod Preševa formiran još jedan kamp za izbeglice

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Avg.2015, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Kod Preševa formiran još jedan kamp za izbeglice

PREŠEVO - Ministar odbrane Srbije, Bratislav Gašić, izjavio je u Preševu da je zbog krize na grčko-makedonskoj granici prethodnih dana na polju u preševskom selu Miratovac formiran još jedan veliki kamp za prihvat izbeglica sa Bliskog istoka koji iz Makedonije prelaze u Srbiju.

Gašić je prilikom obilaska kampa u selu Miratovac rekao da se u ovom trenutku na tom prostoru i u Prihvatnom centru u Preševu nalazi oko 5.000 izbeglica.

On je dodao da je ogroman broj >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ljudi ušao u Srbiju u prethodna 24 časa kao i da se očekuje sličan intenzitet priliva izbeglica i u narednih dan ili dva.

Prema rečima ministra, tokom dana će u prihvatni kamp kod Miratovca stići ekipa lekara iz niške Vojne bolnice a biće sprovedena i struja kako bi na licu mesta mogle da se izdaju potvrde izbeglicama o nameri da zatraže azil u Srbiji.

Ta potvrda im daje pravo na legalan boravak u zemlji u naredna 72 časa tokom kojih oni moraju ili da zatraže azil ili da napuste teritoriju Srbije.

Kamp obezbeđuju policija i pripadnici Žandarmerije s borbenim vozilima.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.