Gas će pojeftiniti, možda...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2009, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gas će pojeftiniti, možda...

BEOGRAD - Veliki potrošači gasa bi za mesec-dva mogli da dobiju mogućnost da kupuju gas po izvesnim povlasticama, jer bi imali status kvalifikovanog kupca, izjavio je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Bajatović je u razgovoru za Blic rekao da eventualno pojeftinjenje gasa zavisi od konačnih računica, jer još nisu stigle konačne fakture za transport gasa.

Fakture za ovaj mesec se dostavljaju u avgustu i ako se stvore uslovi za pojeftinjenje, Srbijagas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će o tome obavestiti Vladu, a Vlada će doneti konačnu odluku, rekao je Bajatović.

Bajatović tvrdi da u pregovorima oko formiranja zajedničkog preduzeća za renoviranje skladišta gasa u Banatskom Dvoru, nema nikakvih nesporazuma i zastoja i da je ostalo da se reši status imovine koju će Srbijagas uneti u zajedničko preduzeće kako bi ugovor bio pravno čist.

Problem je, dakle, kako ćemo da tretiramo imovinu, a to je vrlo važno da bismo sve oko ugovora uradili pravno kako treba. To ćemo morati da rešimo sa Vladom i ministarstvima, jer od toga zavisi vrednost koju unosimo u preduzeće, rekao je Bajatović, očekujući da će se to polovinom iduće nedelje precizirati.

Direktor Srbijagasa je naveo da se za sada punjenje skladišta u Banatskom Dvoru odvija normalno i da će taj gas biti tretiran kao naš udeo, da je to je komercijalni gas koji ćemo prodavati u toku sezone, a sada ga kupujemo po ceni koja je trenutno važeća na tržištu.

On je za iduću nedelju najavio i sastanak sa direktorom projekta Južni tok na kome treba da se utvrdi proces registracije preduzeća i vrlo brzo posle toga njegovo formiranje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gas će u avgustu možda da pojeftini

Izvor: Blic, 25.Jul.2009

Veliki potrošači gasa bi za mesec-dva mogli da dobiju mogućnost da kupuju gas po izvesnim povlasticama, jer bi imali status kvalifikovanog kupca, kaže za „Blic” generalni direktor „Srbijagasa” Dušan Bajatović. Bajatović tvrdi da u pregovorima oko formiranja zajedničkog...

Nastavak na Blic...

Uskoro pojeftinjenje gasa?

Izvor: S media, 25.Jul.2009

Veliki potrošači gasa bi za mesec-dva mogli da dobiju mogućnost da kupuju gas po izvesnim povlasticama, jer bi imali status kvalifikovanog kupca, izjavio je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović. ..Bajatović je rekao da eventualno pojeftinjenje gasa zavisi od konačnih računica, jer još...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.