GE ulaže u zelenu energiju

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GE ulaže u "zelenu" energiju

Vašington -- Američki industrijski konglomerat Dženeral elektrik (GE) će do 2020. investirati još 10 milijardi dolara u istraživanje ekoloških izvora energije.

Kako je saopšteno iz te kompanije, novac će biti uložen u istraživanja metode hidrauličnog lomljenja (frakinga) i vetroturbina.

Time će se proširiti kapacitet program koji je GE pokrenuo 2005. godine, a čija je svrha pronalaženje novih tehnologija koje smanjuju troškove i negativne efekte po životnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sredinu, prenosi Frans pres.

Najavljenim investicijama GE će pružiti podršku istraživanjima u oblasti alternativnih tehnologija, poput procesa hidrauličnog lomljenja i poboljšanja vetroturbina i efikasnosti elektrana.

Kako se navodi u saopštenju GE, ovaj program poznatiji kao "ekomadžinejšn" (ecomagination) već je doneo prihode od preko 160 milijardi dolara, i smanjio emisiju gasova sa efektom staklene bašte i korišćenje čiste vode.

U okviru ovog projekta, GE je do danas investirao 12 milijardi dolara od ukupno najavljenih 15 milijardi dolara koliko će uložiti do 2015. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

General Electric ulaže još 10 milijardi dolara u zelenu energiju

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Feb.2014

WASHINGTON - Najavljenim investicijama GE će pružiti podršku istraživanjima u području alternativnih tehnologija, poput procesa hidrauličnog lomljenja i poboljšanja vjetroturbina i efikasnosti elektrana. 

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.