Fredi Mek tuži velike banke Libora

Izvor: Mondo, 20.Mar.2013, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fredi Mek" tuži velike banke Libora

"Fredi Mek" tužio je banaka zbog gubitaka koje je pretrpeo usled manipulisanja međubankarskom kamatnom stopom Libor.

Američki državni gigant iz oblasti hipotekarnog osiguranja je podneo tužbe protiv američkih kreditora Benk ov Amerika, "JP Morgan Čejs" i Sitigrup, kao i inostranih banaka među kojima su Barkliz, HSBC, UBS, Kredi Svis i Dojče banka, prenela je agencija Frans pres.

Među tuženima je i Britanska bankarska asocijacija, koja objavljuje Libor. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

"Fredi Mek", kog je tokom finansijske krize iz 2008. preuzela američka vlada u cilju sprečavanja njegovog kolapsa, navodi da je pretrpeo gubitke kao rezultat nepravedno niskog Libora izraženog u dolarima u periodu od 2007. do 2010.

Određeni broj banaka izveden je pred sud nakon izbijanja skandala oko Libora u junu prošle godine, kada je britanski Barkliz kažnjen sa 439 miliona dolara od strane američkih i britanskih regulatora zbog pokušaja manipulisanja Liborom i Euriborom u periodu od 2005. do 2009.

Kazne su, zbog učešća u istom skandalu platile i švajcarska banka UBS i britanska Rojal benk ov Skotland.

(Tanjug Foto Ilustracija Guliver Getty Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Fredi Mek" tuži velike banke zbog Libora

Izvor: Mondo, 20.Mar.2013

"Fredi Mek" tužio je banaka zbog gubitaka koje je pretrpeo usled manipulisanja međubankarskom kamatnom stopom Libor...Američki državni gigant iz oblasti hipotekarnog osiguranja je podneo tužbe protiv američkih kreditora Benk ov Amerika, "JP Morgan Čejs" i Sitigrup, kao i inostranih banaka među...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.