Francuski Mekafor otvorio fabriku u Kikindi

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2016, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski Mekafor otvorio fabriku u Kikindi

Francuska kompanija Mekafor otvorila je u Kikindi fabriku za proizvodnju metalnih delova za automobilsku industriju u koju je uložila četiri miliona evra i gde će raditi 80 ljudi. Otvaranju fabrike su prisustvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro.

Vučić je rekao da Srbija ima sve bolje trgovinske odnose sa Francuskom i da su francuskim kompanijama, kao i drugim investitorima, u Srbiji omogućeni najbolji uslovi za poslovanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
On je pozvao francuske investitore da i dalje ulažu u Srbiji koja postiže sve bolje ekonomske rezultate.

Po rečima premijera, stanje u državnom budžetu nikad nije bilo bolje, što stvara uslove da se sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda, koja je od danas u poseti Srbiji, razgovara o povećanju plata u javnom sektoru i penzija.

"Ti rezultati ne bi bili tako dobri da nije investitora koji ulažu u Srbiji, a oni ne bi dolazili da ovde nema dobrih i posvećenih radnika", rekao je Vučić.

Dodao je da u ne vidi nikakav problem da Srbija dalje napreduje, uzuzev spoljnih izazova.

"Sve zavisi od nas, naše marljivosti, truda i energeije", istakao je Vučić.

Igradnja fabrike kompanije Mekafor u Kikindi je počela u aprilu ove godine na placu od 48.000 kvadrata u Industrijkoj zoni, koji je francuska kompanija platila 30 miliona dinara.

Mekafor je među tri najveća evropska proizvođača metalnih delova za automobisku indstriju i u više fabrika u svetu zapošljava oko 120.000 radnika.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.