Francuski BDP raste 0,2 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski BDP raste 0,2 odsto

Francuska privreda bi trebalo da poraste po stopi od 0,2 odsto u četvrtom tromesečju, procenila je Centralna banka Francuske.

To bi predstavljalo usporavanje u odnosu na treći kvartal, jer međunarodni trgovinski sporovi pomračuju perspektive globalne ekonomije, ocenjuje agencija Rojters.

Poslovni lideri očekuju da će industrijska proizvodnja usporiti u novembru, posebno među proizvođačima automobila, jer je industrija pogođena trgovinskim sporovima i usporavanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građevinskog sektora, navodi se u istraživanju francuske centralne banke.

Indeks koji meri raspoloženje u sektoru usluga pao je na 98 poena u oktobru sa 99 poena u septembru, dok je indeks koji meri raspoloženje u sektoru industrije porastao na 98 poena sa 96 poena.

Rojters dodaje da je francuska ekonomija uspela da nadvlada prognoze o usporavanju u trećem kvartalu, nakon što je vlada ubrizgala više milijardi evra podsticaja.

Privredni rast u trećem kvartalu od 0,3 odsto bio je dobra vest za francuskog predsednika Emanuela Makrona, iako ostaje zabrinutost zbog uticaja međunarodnih trgovinskih sporova kako na evrozonu tako i na globalnu ekonomiju, ocenjuje britanska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pomračena perspektiva globalne ekonomije: Uporen rast BDP-a Francuske

Izvor: B92, 12.Nov.2019

Pariz -- Francuska privreda bi trebalo da poraste po stopi od 0,2 odsto u četvrtom tromesečju, procenila je danas Centralna banka Francuske...To bi predstavljalo usporavanje u odnosu na treći kvartal, zbog toga što međunarodni trgovinski sporovi pomračuju perspektive globalne ekonomije, ocenjuje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.