Formiranje Fiskalnog saveta kasni dva meseca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2011, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formiranje Fiskalnog saveta kasni dva meseca

BEOGRAD -

Skupština Srbije još nije zakazala raspravu o kandidatima za članove Fiskalnog saveta, iako je pre dva meseca istekao rok za formiranje tog kontrolnog tela.

Kandidati za članove Fiskalnog saveta su Pavle Petrović, profesor Ekonomskog fakulteta, Vladimir Vučković, vanredni profesor Fakulteta za međunarodnu ekonomiju beogradskog Univerziteta Megatrend i Nikola Altiparmakov, finansijski savetnik USAID-a.

Petrović je kandidat predsednika Srbije Borisa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tadića i on bi trebalo da bude predsednik Fiskalnog saveta. Vučkovića je kandidovao guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić, a Altiparmakova ministarka finansija Diana Dragutinović.

Sva tri kandidati za članove Fiskalnog saveta su nestranačke ličnosti.

Fiskalni savet, kako je predviđeno izmenama Zakona o budžetskom sistemu, trebalo je da bude formiran do kraja 2010. godine.

To telo će kontrolisati da li vlast poštuje fiskalna pravila ili neodgovorno vodi javne finansije.

Fiskalni savet će biti nezavisna institucija, koja će pored predsednika i dva člana imati i stručnu službu. Visoke plate članovima Saveta, njihovim savetnicima, kao i ostalim zaposlenima, trebalo bi da garantuju samostalnosti te institucije.

Fiskalni savet neće imati ovlašćenje da kažnjava one koji krše fiskalna pravila, niti će moći da stopira projekte koji nisu u skladu sa zakonom, ali će o svojim nalazima obaveštavati državne organe i javnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Formiranje Fiskalnog saveta kasni dva meseca

Izvor: Blic, 21.Feb.2011

Skupština Srbije još nije zakazala raspravu o kandidatima za članove Fiskalnog saveta, iako je pre dva meseca istekao rok za formiranje tog kontrolog tela. ..Kandidati za članove Fiskalnog saveta su Pavle Petrović, profesor Ekonomskog fakulteta, Vladimir Vučković, vanredni profesor Fakulteta za...

Nastavak na Blic...

Ko su kandidati Fiskalnog saveta?

Izvor: S media, 21.Feb.2011

Skupština Srbije još nije zakazala raspravu o kandidatima za članove Fiskalnog saveta, iako je pre dva meseca istekao rok za formiranje tog kontrolnog tela. ..Kandidati za članove Fiskalnog saveta su Pavle Petrović, profesor Ekonomskog fakulteta, Vladimir Vučkovich, vanredni profesor Fakulteta...

Nastavak na S media...

Formiranje Fiskalnog savjeta kasni dva mjeseca

Izvor: Capital.ba, 21.Feb.2011

BEOGRAD, Skupština Srbije još nije zakazala raspravu o kandidatima za članove Fiskalnog savjeta, iako je prije dva mjeseca istekao rok za formiranje tog kontrolog tijela. Kandidati za članove Fiskalnog savjeta su Pavle Petrović, profesor Ekonomskog fakulteta, Vladimir Vučković, vanredni profesor...

Nastavak na Capital.ba...

Formiranje Fiskalnog saveta kasni dva meseca

Izvor: Glas javnosti, 22.Feb.2011, 07:03

BEOGRAD - Skupština Srbije još nije zakazala raspravu o kandidatima za članove Fiskalnog saveta, iako je pre dva meseca istekao rok za formiranje tog kontrolnog tela...Kandidati za članove Fiskalnog saveta su Pavle Petrović, profesor Ekonomskog fakulteta, Vladimir Vučković, vanredni profesor Fakulteta...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.