Forbs: Najbogatiji Rus je tajkun Leonid Miheljson

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2017, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forbs: Najbogatiji Rus je tajkun Leonid Miheljson

Leonid Miheljson, suvlasnik ruskog proizvođača gasa Novateka, najbogatiji je Rus drugu godinu zaredom. Njegovo bogatstvo procenjeno je na 18,4 milijarde dolara, objavilo rusko izdanje časopisa Forbs.

Miheljson (61) je povećao svoje bogatstvo za četiri milijarde dolara u odnosu na prošlu godine i na Forbesovoj listi 200 najbogatijih ruskih biznismena 2017. zauzeo je prvo mesto.

Osim većinskog udela u Novateku, drugom najvećem ruskom proizvođaču gasa posle Gasproma, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Miheljson ima udeo u petrohemijskoj kompaniji Sibur.

"Cena ulaznice" za mesto na listi ruskih bogataša dosegla je rekordnih 500 miliona dolara ove godine, dok je pre godinu dana ona iznosila 350 miliona, navodi Forbs.

Ukupno bogatstvo 200 najbogatijih Rusa poraslo je na 460 milijardi dolara, što je više od 100 milijardi za samo godinu dana. Broj milijardera takođe je porastao - na 96 sa 77.

Taj je rast uzrokovan je jačanjem rublje u odnosu na dolar i povoljni uslovi na svetskim tržištima sirovina, pre svega rast cena čelika. Shodno tome, drugo i treće mesto na Forbesovoj listi zauzeli su takozvani kraljevi čelika.

Aleksej Moradošov (51), vlasnik ruskog proizvođača čelika Severstala, na drugom je mestu s 17,5 milijardi dolara, a na trećem je Vladimir Lisin (60), predsednik uprave metalurškog kombinata NLMK s bogatstvom procenjenim na 16,1 milijardu dolara.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Miheljson “težak” 18,4 milijarde dolara

Izvor: Capital.ba, 20.Apr.2017

MOSKVA, Leonid Miheljson, suvlasnik ruskog proizvođača gasa “Novateka”, najbogatiji je Rus sa imovinom procijenjenom na 18,4 milijarde dolara, navodi rusko izdanje “Firbsa”. Miheljson je povećao svoje bogatstvo za četiri milijarde dolara u odnosu na prošlu godinu. Osim većinskog udjela...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.