Folksvagen produžio ugovor sa Vinterkornom

Izvor: S media, 30.Nov.2010, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Folksvagen" produžio ugovor sa Vinterkornom

Odbor direktora nemačke grupe "Folksvagen" (VW), najvećeg proizvodjača kola u Evropi, produžio je mandat sadašnjem izvršnom direktoru Martinu Vinterkornu do 2016. godine, piše magazin "Špigl", navodeći da će novi petogodišnji ugovor biti potpisan u januaru 2011.

Jedan od osnovnih zadataka Vinterkorna biće da nadgleda i prati integraciju "Poršea" pod okriljem grupe VW.

Uprava VW još nije zvanično komentarisala pisanje "Špigla."

Folksvagen >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prodao rekordnih 5,37 milona vozila

Prošlog septembra, šef radničkog saveta VW Bernd Osterloh izjavio je da je direktor Vinterkorn "unapredio kompaniju u svakom pogledu."

U okviru plana širenja poslovanja pod upravom Vinterkorna, VW planira da izradi nove fabrike u Kini, SAD i Indiji. Kompanija namerava da proširi saradnju sa kompanijom "Suzuki", u kojoj VW poseduje 20 odsto akcija kupljenih za 2,5 milijardi dolara u decembru 2009.

Vinterkorn je prošlog septembra rekao "Špiglu" da želi da ostane na sadašnjoj poziciji i nakon što njegov ugovor prestane u 2011. godini, preneo je internet portal "Autonjuz."

Tanjug

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Folksvagen” produžio ugovor sa Vinterkornom

Izvor: Capital.ba, 30.Nov.2010

FRANKFURT, Odbor direktora njemačke grupe 'Folksvagen' (VW), najvećeg proizvođača automobila u Evropi, produžio je mandat sadašnjem izvršnom direktoru Martinu Vinterkornu do 2016. godine, piše magazin 'Špigl', navodeći da će novi petogodišnji ugovor biti potpisan u januaru 2011. Jedan od...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.