Folksvagen  povećao prodaju za 41%

Izvor: S media, 13.Feb.2010, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folksvagen povećao prodaju za 41%

Nemački automobilski koncern "Folksvagen" u januaru je isporučio na tržsište 538.500 vozila, što je za 41 odsto više nego u istom mesecu prošle godine.

Nemački automobilski koncern "Folksvagen" (Volkswagen - VW) u januaru je isporučio na tržsište 538.500 vozila, što je za 41 odsto više nego u istom mesecu prošle godine.

Rastu prodaje su doprinele sve marke u okviru grupacije.

Kompanija je, ipak, upozorila da će, uprkos dobrim januarskim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rezultatima, ova godina biti teška, uglavnom zbog toga što je većina zemalja ukinula prodaju vozila po principu zamene "staro za novo".

Prodaja glavnih marki VW povećana je za 46 procenata, na 359.300 vozila, uglavnom zahvaljujući interesovanju kupaca za modele "golf" i "polo".

Škoda ima bolju prodaju 55%

Češka "Škoda", koja je u stoprocentnom vlasništvu "Folksvagena", je prodala 54.100 automobila, 55 odsto više nego prošle godine, a rastu je najviše doprinela velika tražnja za automobilima te marke u Kini. Prodaja španskog "Seata" povećana je za 23 odsto, na 24.300 vozila.

"Situacija na inostranim tržištima automobila ostaje napeta", naveo je u izveštaju o poslovanju direktor prodaje VW Kristian Klinger. Folksvagen planira da do 2018. godine po prodaji premaši japansku "Tojotu" i da postane najveći svetski prodavac automobila.

Predsednik nemačkog udruženja uvoznika automobila rekao je Rojtersu da će broj registracija novih vozila u februaru u Nemačkoj biti smanjen za 30 odsto zbog prestanka prodaje "staro za novo". Za celu godinu, broj registracija će opasti za jedan milion, na 2,8 miliona vozila.

Ford slabiji od konkurenata

Evropsko odeljenje američke fabrike "Ford" je navelo da je njihova prodaja u 19 najvažnijih zemalja Evrope u prvom ovogodišnjem mesecu povećana za 4,2 odsto, na 105.300 vozila. Kompanija beleži rast prodaje već osmi mesec uzastopce.

U "Fordu", takodje, smatraju da su ovogodišnji izgledi za evropsko tržište nesigurni zbog zbog ukidanja prodaje "staro za novo".

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Folksvagen u januaru povećao prodaju za 41odsto

Izvor: Vesti-online.com, 13.Feb.2010

Nemački automobilski koncern "Folksvagen" (VW) u januaru je isporučio na tržsište 538.500 vozila, što je za 41 odsto više nego u istom mesecu lane. Rastu prodaje su doprinele sve marke u okviru grupacije...Kompanija je, ipak, upozorila da će, uprkos dobrim januarskim rezultatima, ova godina biti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.