Fiskalne račune izdaje 40 odsto firmi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2015, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiskalne račune izdaje 40 odsto firmi

Fiskalne račune izdaje četiri od 10 firmi u Srbiji, a 45,5 odsto kasa nikada Poreskoj upravi ne šalje izveštaj o transakcijama, saopštila je danas Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

"Postojeći sistem fiskalnih kasa uveden je pre više od 10 godina i danas je tehnologija koju koristimo zastarela. Država ne samo da preko računa nema uvid koja roba se prometuje i u kojim količinama već nema ni sve podatke o transakcijama", navodi se u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Dodaje se da je veliki broj izuzetaka od obaveze fiskalizacije doprineo konfuziji kod građana ko bi trebalo da im izda fiskalni račun i od koga mogu da traže potvrdu o obavljenoj kupovini.

NALED je predložio uvođenje kasa za većinu uslužnih delatnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.