Firma nekadašnjeg Kralja pršuta pred bankrotom

Izvor: B92, 21.Avg.2023, 08:19

Firma nekadašnjeg "Kralja pršuta" pred bankrotom

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je predstečaj nad "Mesnom industrijom Lijanović".

Tako]e je imenovao Jelenu Stankus-Tkalec za upravnika predstečajne nagodbe i zakazao ročište za ispitivanje potraživanja poverilaca za 4. decembar.

Sudska odluka usledila je nakon predloga advokata firme i dostavljene sve potrebne dokumentacije za otvaranje predstečajnog postupka uključivši i uviđaj prema kojem su neizvršene osnove za plaćanje krajem jula iznosile 18.528 evra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te je račun bio blokiran nešto manje od 60 dana.

Rešenjem su pozvani i Lijanovićevi poverioci da Financijskoj agenciji u roku od 21 dan od dostave rešenja prijave svojih potraživanja, ali i zastupnici tog dužnika da poveriocima i povereniku omoguće uvid u isprave iz kojih proizlaze potraživanja navedene u popisu imovine i obaveza.

Mesna industrija Lijanović d.o.o. osnovana je krajem 2012. godine sa nešto više od 500.000 kuna početnog kapitala i sa sedištem u zagrebačkoj Ulici kneza Borne.

Osnivač društva je Lijanović s.r.o, firma registrovana u Češkoj, a kao direktor i zastupnik istaknut je Stipe Ivanković Lijanović.

U EU nije bilo više stečajeva od 2015.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Firma nekadašnjeg "Kralja pršuta" pred bankrotom

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Avg.2023

ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu otvorio je predstečaj nad "Mesnom industrijom Lijanović".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.