Finansiranje strateških projekata parama NIP-a

Izvor: Blic, 31.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finansiranje strateških projekata parama NIP-a

Javni poziv za projekte nacionalnog investicionog plana biće raspisan 25. avgusta, do kada će Vlada Srbije usvojiti kriterijume za izbor projekata, izjavio je ministar bez portfelja zadužen za NIP Dragan Đilas.

Đilas je rekao da će konkurs trajati najverovatnije do 25. septembra, a da će se tokom oktobra odlučiti koji će projekti biti finansirani u 2008. godini, kako bi se uvrstili u budžet za narednu godinu.

- Prednost će imati projekti koji se odnose na infrastrukturu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otvaranje novih radnih mesta i edukaciju - rekao je Đilas.

Projekte može da prijavi i svaki građanin i udruženje građana, mada to do sada nije bio slučaj, ali i ministarstvo i drugi državni organi, javne ustanove, pokrajina, grad, opština. Ministar Dragan Đilas je potvrdio da će uskoro na sajtu Ministarstva biti objavljeni svi podaci o svakom projektu iz NIP-a.

Za pet najvažnijih projekata NIP-a u 2007. godini odlučeno je da se za obilaznicu oko Beograda (koridor 10) izdvoji 721,6 miliona dinara, za podsticaj direktnih investicija 500 miliona dinara, za gasifikaciju 503,5 miliona, za investiciona ulaganja na univerzitete 690,5 miliona i za reformu sistema socijalne zaštite 653,5 miliona dinara, naveo je Đilas.

Prema proračunu Kancelarije za NIP, u koridor 10, deo autoputa Niš - Sofija, biće investirano tri milijarde evra u naredne tri godine.

Đilas je rekao da će Vladi biti predloženo da se zaustave svi nerazvojni projekti i nenamensko trošenje novca, kao što je krečenje zgrada ili kupovina automobila, što treba da se finansira iz budžetskih rezervi.

Ne misli o poslu gradonačelnika

Ministar Dragan Đilas, koji je i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke, izjavio je da u ovom trenutku ne razmišlja o kandidaturi za gradonačelnika Beograda.

Ovde pastuj text

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.