Fijat se ne nada većem profitu

Izvor: B92, 30.Okt.2013, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat se ne nada većem profitu

Milano -- Neto profit italijanskog proizvođača automobila Fijata porastao je u trećem tromesečju za 11 odsto na 189 miliona evra.

Međutim, uprkos tome, kompanija je snizila prognozu profita za ovu godinu.

Pozitivnim rezultatima je doprinelo uspešno poslovanje Fijatove američke filijale Krajsler, koji je takođe objavio rast neto profita od 22 odsto u trećem kvartalu, na 337 miliona evra, prenosi Frans pres.

Kada se izuzme Krajsler, Fijat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pretrpeo gubitak od 247 miliona evra, što je za 37 miliona evra manje u odnosu na gubitak iz istog kvartala lane.

Prema saopštenju Fijata, ova grupacija sada očekuje neto profit od između 900 miliona i 1,2 milijarde evra za ovu godinu, što je značajno niže u odnosu na raniju prognozu od između 1,2-1,5 milijardi evra.

Isporuke automobila u trećem kvartalu su, prema rečima Fijata, bile stabilne, dok su prihodi porasli za samo 1,4 odsto na 20,7 milijardi evra zbog negativnih valutnih efekata.

Fijat je, takođe, saopštio da u ovoj godini očekuje prihode od 88 milijardi evra, što je manje u odnosu na ranije prognoziranih 88-92 milijarde evra.

Posle ovih vesti, akcije Fijata su pale za 5,8 odsto na 5,50 evra.
Pogledaj vesti o: Chrysler

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fijat se ne nada većem profitu

Izvor: Capital.ba, 30.Okt.2013

MILANO, Neto profit italijanskog proizvođača automobila Fijata porastao je u trećem tromjesečju za 11 odsto na 189 miliona evra. Međutim, uprkos tome, kompanija je snizila prognozu profita za ovu godinu. ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.