Fijat ipak i dalje u Italiji

Izvor: B92, 30.Jan.2013, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat ipak i dalje u Italiji

Rim -- Italijanski proizvođač automobila Fijat doneo je odluku da uprkos problemima na tržištu proizvodnju nastavi u Italiji, rekao je predsednik firme Džon Elkan.

"Zahvaljujući želji moje porodice i (direktoru kompanije) Serđu Markjoneu i uprkos teškoćama na tržištu, doneli smo teške odluke, kako bismo mogli da nastavimo proizvodnju u Italiji", rekao je Elkan.

Džon Elkan je unuk po majci dugogodišnjeg prvog čoveka Fijata đanija Anjelija.

Elkan je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na otvaranju novog Fijatovog preduzeća u Torinu, u koje je uloženo milijardu evra, naglasio da fabrike njegove kompanije neće biti zatvorene u Italiji.

Fijat se našao na udaru oštrih napada, pošto je u septembru saopštio da je odustao od plana da tokom 2014. godine u Italiji ulaži 20 milijardi evra i proizvede 1,4 miliona automobila.

Fijat je imao nameru da odustane od ulaganja zbog ekonomske kruze tokom koje je prodaja automobila u Italiji i Evropi opala na nivo od

pre više decenija.

Elkan je ocenio da Fijat neće biti u deficitu tokom 2015. i 2016. đgodine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.